Турски питки (за дюнери)

5 ч.ч. брашно
1 кубче мая (2 пакетчета суха)
2 ч.л.сол
1 с.л. захар
2с.л. зехтин (олио)
250мл топла вода

Как да приготвим питките за дюнери?

  1. Размесете пресятото брашно, сухата мая, солта и захарта в купа. Добавете водата и зехтина.
  2. Месете до получаванетона гладко и еластично тесто.
  3. Разделете полученото тесто на 16 топки и ги оставете върху набрашнен плот да втасат за 20-30 мин.
  4. След като втасата, от всяка топка разточете питка с диаметър 15-18 см и около 5 мм дебелина.
  5. Ако искате питките да са по-дебели, оставете ги за около час покрити с чиста кърпа (да не мирише на омекотител и други такива) да бухнат.
  6. Изпечете ги в силна фурна (250 °C) за 8-10 минути докато се издуят и станат златисто-кафеви.
  7. Извадете ги и ги покрийте с кърпа.
gotvarstvo.georgievi.net

Няма коментари: